GP van België maakt zich geen zorgen over Zandvoort

De Grote Prijs van België maakt zich geen zorgen om de terugkeer van Zandvoort op de kalender van de Formule 1. Volgens Stijn De Boever, de commercieel directeur van Spa-Francorchamps, zal de populariteit van zijn race niet ineens flink gaan afnemen bij de Nederlandse fans.

“De komst van de GP van Nederland zal niet zoveel verschil maken”, stelt De Boever tegenover Motorsport.com. “We hebben zoveel Nederlandse fans en zij reizen overal naar toe. Het is ongelooflijk. Op elk circuit zie je oranje, ze reizen ook naar Oostenrijk.”

Volgens De Boever, die op 1 september weer veel Nederlanders mocht verwelkomen, zal dat de komende jaren zo blijven. “Ik denk dat Spa een heel mooi circuit blijft, een van de favoriete circuits van de rijders. De geschiedenis is er”, aldus de commercieel directeur. “Nederlanders gaan natuurlijk naar Zandvoort, maar ze zullen ook naar België en Oostenrijk blijven komen. Duitsland is er overigens niet meer bij, dat was ook heel dichtbij. Stel me de vraag binnen een jaar nog eens, maar ik denk dat het niet veel zal verschillen.”

 

BUZZS