Half jaar voor Spelen raken de Britten hun sportbazin kwijt

Door:
16-01-2020

Een half jaar voor de Olympische Spelen in Tokio heeft de technisch directeur van de Britse sportbond haar functie neergelegd. De Australische Chelsea Warr, die sinds 2005 voor UK Sport werkte, gaat in eigen land bij de Queensland Academy of Sport aan de slag. Warr wordt gezien als de drijvende kracht achter de Britse successen op de Olympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens de laatste Zomerspelen pakten de Britse sporters 67 medailles, waarvan 27 keer goud. Daarmee eindigde Groot-Brittannië in het medailleklassement op de tweede plaats achter de Verenigde Staten, dat 121 plakken verzamelde in Rio. Warr zei afgelopen maand dat het doel is om het in Tokio nóg beter te doen. Ze was ook al bezig met de voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Michael Bourne, de plaatsvervangend technisch directeur van UK Sport, neemt de taken van Warr voorlopig over. De federatie zoekt ondertussen een permanente opvolger. Onduidelijk is of die al voor de Spelen van Tokio aan de slag gaat.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD