Hamilton haalt uit naar Formule 1-iconen Andretti en Stewart

Door:
22-07-2020

De Britse autoracer Lewis Hamilton zet zijn strijd tegen racisme in de Formule 1 onverminderd voort. Dat schrijft de zesvoudig wereldkampioen op Instagram als reactie op uitlatingen van de voormalig race-iconen Mario Andretti en Jackie Stewart. Vooral Andretti uitte zich weinig vleiend over de acties van Hamilton.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Waarom gedraagt hij zich zo militant. Het is pretentieus en hij creĆ«ert een probleem dat er niet is”, aldus de Amerikaan, in 1978 wereldkampioen in de Formule 1, in een Chileense krant. ‘Sir’ Jackie Stewart, drievoudig wereldkampioen, vindt ook dat racisme geen ‘hot item’ is in de koningsklasse van de autosport.

“Teleurstellend, maar helaas realiteit. Sommigen van de oude generatie die nu nog een stem hebben, zitten vast in hun mening en erkennen niet dat er een probleem is. Nogmaals, dit is onwetendheid, maar dat weerhoudt mij er niet van te blijven aandringen op verandering. Ik hoop dat deze mannen, die ik altijd heb gerespecteerd, de tijd nemen om zichzelf op te voeden.”

Hamilton, de enige zwarte coureur in de Formule 1, voert sinds de gewelddadige dood van George Floyd in woord en daad campagne tegen racisme. Hij knielt voor elke race, richtte een commissie op die meer diversiteit in de Formule 1 wil bevorderen en riep zijn collega-coureurs op zich ook duidelijk uit te spreken.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD