Hamilton scheurt Frank Williams over circuit

Door:
15-07-2019

SILVERSTONE – Lewis Hamilton heeft Sir Frank Williams meegenomen voor een vliegend rondje over Silverstone. De vijfvoudig wereldkampioen in de Formule 1 stapte achter het stuur van een sportieve bolide van zijn renstal Mercedes, met Williams naast zich. De 77-jarige Brit is een grootheid in de koningsklasse van de autosport, als oprichter en eigenaar van de gelijknamige renstal Williams F1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Williams zit al ruim 30 jaar in een rolstoel, het gevolg van een auto-ongeluk. De Brit veroverde met zijn renstal negen wereldtitels bij de constructeurs en leverde zeven wereldkampioenen. De laatste jaren vertolkt Williams echter een bijrol in de koningsklasse. De vermaarde Britse renstal wacht nog altijd op het eerste WK-punt dit seizoen.

Frank Williams droeg de leiding over ‘zijn’ renstal enkele jaren geleden over aan dochter Claire. Op Silverstone keerde hij weer eens terug in de paddock. Williams genoot met volle teugen van het ritje over het circuit, met Hamilton als privéchauffeur. Het was de bedoeling dat het bij één ronde zou blijven, maar Hamilton besloot er nog een rondje aan vast te plakken, tot groot vermaak van Williams. De grappen en grollen aan boord waren niet van de lucht, zo bleek uit de beelden die op de website van de Formule 1 verschenen. “Je bent een hooligan”, zei Williams, toen Hamilton een ‘donut’ maakte. “Ik denk dat we geen banden meer over hebben.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD