Havertz jongste speler met 100 competitieduels in Bundesliga

Door:
14-12-2019

Kai Havertz heeft Timo Werner afgelost als jonge speler ooit met honderd wedstrijden in de Bundesliga. De voetballer van Bayer Leverkusen bereikte die mijlpaal zaterdag tegen 1. FC Köln. Havertz is 20 jaar en 186 dagen ‘oud’, zeventien dagen jonger dan Werner was toen die z’n honderdste competitiewedstrijd in Duitsland speelde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De middenvelder debuteerde op 15 oktober 2016 in de hoofdmacht van Leverkusen. Havertz werd met 17 jaar en 126 dagen de jongste debutant ooit van zijn club in de Bundesliga. Het grote Duitse talent groeide al snel uit tot een vaste waarde. Vorig seizoen maakte Havertz zeventien doelpunten voor de ploeg van trainer Peter Bosz, dit seizoen staat de teller op twee goals. In totaal tekende Havertz voor 26 competitietreffers.

Hij is niet alleen de jongste debutant ooit van Leverkusen in de Bundesliga, maar ook in de nationale ploeg. Havertz debuteerde vorig jaar in de ‘Mannschaft’, als vervanger van Werner, de nu 23-jarige spits van RB Leipzig. Werner speelde op 26 september 2016 zijn honderdste competitiewedstrijd. Hij was toen 20 jaar en 203 dagen oud.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD