‘Het is definitief over en uit tussen Hazes en Sarah’

André hazes opinie
Door: Jos La Grande
15-11-2021

Het klopt dus: de wild romance tussen André en zijn Sarah is als de Titanic frontaal op een ijsberg gelopen. Het ontblote hagelwitte gebit van de vrolijke 25-jarige blondine verraadt op haar Instagram dat ze de zanger inmiddels vergeten is en vergeven heeft.

De turbulentie tussen de twee was al eerder vastgesteld door online juicers, die het nieuws van de mislukte relatie weken geleden al spuiden. Daarbij hadden de traditionele familiebladen het nakijken. Ook Privé’s Evert Santegoeds stelt vandaag vast dat het definitief uit is tussen het droomkoppel. Alberta Verlinde, alias Yvonne Coldeweijer, wist dat al twee weken geleden.

Hazes woont inmiddels bij zijn moeder Rachel Hazes en komt daar bij van alle hectiek, wordt gemeld. Ook dat is al heel bijzonder dat zoonlief, die jarenlang gebrouilleerd was met zijn moeder vanwege zijn relatie met de oudere Monique Westenberg, weer in de moederschoot is gekropen.

Het komt allemaal nogal onvolwassen over van de zanger, die zijn leven en zijn verantwoordelijkheden op het spel zet met zijn wispelturige gedrag. Of dat komt vanwege de geneugtes des levens, van drank tot drugs, zullen we wel nooit te weten komen.

De feiten: Hazes is vader van een 4-jarige zoon, hij heeft zijn ex ten huwelijk gevraagd nadat hij daarvoor een amoureus avontuur aanging met presentatrice Bridget Maasland en vervolgens liet hij Monique plotsklaps in de steek voor deze Sarah.

De zanger kreeg zijn nieuwe schoonfamilie er gratis bij, zo leek het. ,,De liefde spat er vanaf”, zei de ‘schoonvader’ aanwezig bij de opening van het theehuis van Rachel Hazes in het winkelcentrum in Amstelveen. De Rotterdamse recht-door-zee zakenman grapte nog dat André elk dag voor hem zong. Het kan verkeren.

Door de persoonlijke drama’s heeft Hazes concerten en optredens moet annuleren. Daarmee dupeerde hij ongetwijfeld mensen in zijn omgeving die afhankelijk van hem zijn. Zelfs bij Holland Zingt Hazes, het jaarlijkse muzikale eerbetoon aan zijn vader, was André absent.

De jonge geschiedenis leert ook dat Hazes altijd weer net op tijd bij zinnen komt. Als deze ervaringen horen bij het leven van een echte volkszanger, zoals zijn vader dat ook in hart en nieren was, dan heeft junior voldoende materiaal voorhanden om de komende tien jaar door te komen. Liefde, scheidingen, hartverscheurende drama’s en drank zijn een geweldige cocktail voor nieuwe bloed-, zweet- en tranenhits.

Elk nadeel heeft zijn voordeel, was een van de bekende uitspraken van Johan Cruijff, die evenals de familie Hazes resideerde aan de Vinkeveense Plassen.

André Hazes is begrijpelijkerwijs op zoek naar rust en waarschijnlijk ook op zoek naar zichzelf. De opgedane levenslessen werken louterend, dat wel.

Maar een ding staat als een paal boven water, het talent van Hazes was er en is er nog steeds. Ga weer lekker zingen als je er weer zin in hebt, André.

Meer DenD