Highlights & hotspots langs ‘La ligne verte’ in Nantes    

Door: DitjesDatjes
26-06-2018

Wie op zoek is naar een verrassende stedentrip in Frankrijk, zit helemaal goed in Nantes. In deze oude havenstad aan de westkant isgenoeg te zien, doen én proeven. Het barst er van de industriële ‘vibes’ en creatieve uitspattingen. De kunst ligt er letterlijk op straat en via ‘la ligne verte’ ontgaat u gegarandeerd geen enkele highlight.

‘La ligne verte’ is een 12 kilometer lange groene lijn die door de stad loopt langs een vijftigtal bezienswaardigheden. Zo wandelt u langs kunstwerken, hypermoderne architectuur, hippe industriële hotspots, de mooiste kerken, een ‘hippiedorp’, monumenten, winkelcentra en langs fijne restaurants en cafés. De groene lijn is ontstaan als eenvoudig routeplan bij het jaarlijkse kunstfestival ‘Le voyage à Nantes’.  

 

IN NANTES LIGT DE KUNST OP STRAAT 

Aan het jaarlijkse ‘Le voyage à Nantes’-festival heeft Nantes haar moderne en verrassende kunstwerken te danken. De meeste objecten zijn tijdelijk, maar elk jaar krijgt ook een aantal werken een verblijfsvergunning in de stad. Juist dat maakt de stad ook interessant buiten de zomermaanden. Zo tref je er bijvoorbeeld een knalgele hijskraan, 18 led-verlichte cirkels op de kade, een maanlandschap met trampolines, een supersize meetlint, een kunstzinnig pingpongpark en de meest bijzondere uithangborden op gevels.
 

Naast al deze kunstwerken heeft Nantes veel mooie kerken en gebouwen. Hartje centrum vind je het Château des Ducs de Bretagne (met historisch museum), de imposante kathedraal van Nantes, de Notre Dame de Bon Port, de église Saint Nicolas, het theater, een park, de klassieke winkelpassage Pommeraye en vele statige pleinen.

Meer info:
www.nantes-tourisme.com 

www.levoyageanantes.fr 

DE SMAAK VAN NANTES  

Nantes barst van de fijne eettentjes, specialiteitenrestaurants, patissiers en wijnbars. Moeilijk kiezen? Op de site ‘Les Tables de Nantes staan fijne restauranttips, handig ingedeeld op locatie.

Onze tips:  

La Cigale: Dit restaurant uit 1895 is favoriet bij beroemdheden. Het is dé plek om een kopje koffie met macaron te bestellen.  

La Cantine du Voyage: Een eenvoudig concept tijdens Le voyage à Nantes. Schuif aan de lange tafels en geniet van de lunch voor € 10 of een diner voor € 13, inclusief drankje.
* Op etage 32 van de Tour de Bretagne vind je Cocktail- & rooftopbar Le Nid. Goed voor een mooi uitzicht op de stad.
www.lestablesdenantes.fr 

 

STOERE BOUWWERKEN BIJ LES MACHINES DE L’ÎLE  

Absolute must visit voor jong en oud is ‘Les Machines de l’île’ in de oude scheepswerven op het eiland. Hier worden al 10 jaar lang de meest fantastische kunstwerken gemaakt met stoere, ambachtelijke materialen en technieken. Stap in een Jules Verne-achtige wereld en klim in de stalen boom, maak een ritje op de immense olifant, draai rond in de onderwatercarrousel of bewonder een gigantische mechanische spin. Avontuur gegarandeerd!

GLAMPING IN NANTES 

Een verrassende stedentrip en ondertussen genieten van de natuur? Dan zit je

helemaal goed op de camping van Nantes! Deze ligt aan de rand van de stad en heeft een ruimte keuze uit glamping-accommodaties. Je kunt slapen in cottages, chalets en… in een boomhut! Er is een restaurant, een midgetgolfbaan en je mag gebruikmaken van het nabijgelegen zwembad. Met de fiets ben je in 10 minuutjes in de stad en ook de tram naar het centrum stopt direct voor de entree   van de camping.
www.nantes-camping.fr 


 OVERSTEKEN NAAR TRENTEMOULT

I’île de Nantes vanaf het water bekijken? Stap dan bij Gare Maritime op het pontje naar Trentemoult. Je pakt dan meteen een bezoek mee aan dit dorpje vol kleurrijke, tikje hippie en arty huizen. Hier dwaal je door de straatjes en vind je om elk hoek wel weer een nieuwe verrassing. Ook fijn: Aan de rivier liggen verschillende restaurants mét terras.
 


PRAKTISCHE REISTIPS NANTES 

Beste reistijd:april – oktober
Vliegen: Vanaf Schiphol vlieg je direct naar Nantes met Air France/KLM
Trein: Met de TGV reis je in twee uur van Parijs naar Nantes
Pass Nantes:1, 2 of 3 dagen gratis toegang tot allerlei bezienswaardigheden en gratis openbaar vervoer. Te koop bij Nantes Tourisme, op de luchthaven en deelnemende accommodaties. Vanaf € 25 voor 24 uur.  

 


Travelvibe  

Travelvibe is hét reisblog voor 30-plussers met interessante en nuttige reistips en reisinspiratie voor Europa en Nederland.  

Laura van den Biggelaar & Yvon Reitsma – www.travelvibe.nl 

Meer DenD