Hole in One: golfers steunen Spaanse honden in La Linea

Door: Jos La Grande
23-07-2019

De spanning is deze avond op de golfclub El Paraiso even verdwenen van de gezichten van het team dat alles in het werk stelt de hondenopvang in het Spaanse la Linea te redden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na de plotselinge dood van dierenheld PETER KOEKEBAKKER enkele maanden geleden is er onder hoogspanning gewerkt aan een oplossing voor de 800 honden nadat de eigenaar van de grond het plot wilde verpatsten. Tot afgrijzen van tienduizenden Nederlandse dierenliefhebbers werd het hondenasiel in La Linea inzet van een juridisch steekspel.

Ook de toekomst van de honden hangt aan een zijden draad als er geen oplossing wordt gevonden. Talloze Nederlanders (van naam en faam) hebben de afgelopen weken inmiddels (financiële) steun toegezegd en ondertussen is het besluit genomen, in overleg met de gemeente La Linea, om de opvang van Animalinneed elders opnieuw te bouwen.

Ook BN’ers, onder wie ANDRÉ HAZES jr en zijn  vriendin MONIQUE, BIRGITTE NEIJMAN en NATASJA FROGER, zetten zich in voor de erfenis van Peter Koekebakker.

IRMA NEIJMAN, voorzitter van de stichting, dagelijks in de weer met de reddingsactie, de Enschedese advocaat ROBERT LASSCHE – ook lid van het team – en een aantal Nederlandse vrijwilligers – waren bij de Spaanse barbecue na de golfwedstrijd. Initiatiefnemers van het golfevenement NIQ LAUWAERT en MARK BRUCE doneerden de opbrengst van bijna €7000 in zijn geheel aan de hondenopvang.

MADELEINE GÜRTNER, de weduwe van Peter Koekebakker, was ontroerd door het initiatief. Ze ziet het event als een prachtig eerbetoon aan het werk van haar man.

Advocaat Robert Lassche zei dat de komende tijd stug wordt doorgewerkt aan het reddingsplan, in nauw overleg met de gemeente. Ondertussen worden er dagelijks honden opgevangen en krijgen de beesten een beter leven bij nieuwe baasjes onder andere in Nederland.

Voorzitter Irma Neijman en de Spaanse advocate Estela.
Irma Neijman, advocaat Robert Lassche en Madeleine Gürtner, de weduwe van Peter Koekebakker.
Estepona
De Belgische Nic Laauwaart (l.) en Mike Bruce, de initiatiefnemers van het golfevent in Estepona.

Peter Koekebakker

Vlnr: vrijwilligster Lianne, Irma Neijman, Madeleinde Gürtner en Marieke.

 

Meer DenD