Honda wil deelnemen aan Spelen

VENLO – Keisuke Honda houdt momenteel zijn conditie op peil bij VVV-Venlo, de club waar zijn Europese avontuur ooit begon. Een terugkeer bij de Noord-Limburgse club is echter niet aan de orde, zegt de middenvelder op de website. “Ik wil spelen in een grote competitie: Spanje, Engeland, Duitsland.” Honda heeft een reden dat hij na een verblijf in Mexico en Australië weer op het allerhoogste niveau wil voetballen. “Ik wil volgend jaar als een van de dispensatiespelers met Japan deelnemen aan de Olympische Spelen.”

Het voetbaltoernooi voor mannen op de Spelen is voor spelers tot 23 jaar, maar elk land mag drie oudere krachten opstellen. Honda (33 jaar): “We hebben heel wat goede spelers die voor die plekken in aanmerking komen. Daarom moet ik komend seizoen op een hoog niveau spelen. Maar het is niet makkelijk om een club te vinden: ik ben niet meer zo jong, ben een goed salaris gewend en train bovendien de nationale ploeg van Cambodja.”

Een terugkeer naar VVV-Venlo zal er niet van komen, al heeft hij veel goede herinneringen. “Ik kwam hier in januari 2008 en we degradeerden dat seizoen. Ik was in shock, wilde niet op een lager niveau voetballen. Maar het moest en we werden het jaar erop kampioen. Het was een geweldig feest.” Honda stuurde onlangs een sms naar directeur Marco Bogers en mocht vervolgens meetrainen. “De mensen hier zijn enorm gastvrij.”

 

BUZZS