Hongerstaking in Utopia tegen sluiting

Door: Ditjes en Datjes
02-12-2017

De inwoners van Utopia willen niet stoppen en zijn daarom op zoek naar een alternatief. In een video die zaterdagmiddag op de website van het realityprogramma verscheen, doen de inwoners van Utopia een dringende oproep om Utopia voort te zetten op een ander terrein. Utopiaan Madilia heeft voor zondag een hongerstaking aangekondigd.

Opnieuw

”We willen graag twee hectare grond, waar we helemaal opnieuw zouden kunnen beginnen en de ideale samenleving voort kunnen zetten”, roepen de vijftien Utopianen in de videoboodschap op. SBS6 maakte donderdag bekend dat Utopia 1 juni 2018 noodgedwongen stopt, omdat het huurcontract voor het terrein bij Laren niet wordt verlengd.

Actie

De petitie Utopia moet blijven is de afgelopen dagen door ruim 14.000 medestanders ondertekend. In Utopia worden inmiddels allerlei acties bedacht om aandacht te vragen voor de petitie en meer handtekeningen te verzamelen. Zo zit idealist René (38) zaterdag buiten aan een bankje vastgebonden. Daarbij staat een bord ‘Ik blijf hier’. Beautyvlogger en docent Madilia (29) is van plan om zondag in hongerstaking te gaan. Voor vijfduizend handtekeningen zal ze een dag niets eten.

Utopia begon op 31 december 2013. Het doel was in één jaar een ideale maatschappij te creëren. Die klus duurde heel wat langer, want op dit moment loopt het programma bijna vier jaar.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD