Honkballer Didi Gregorius slaat homerun van ruim 12 miljoen per jaar

Honkballer
Door: Daan Keijzer
12-12-2019

De Amsterdamse honkballer Didi Gregorius krijgt een miljoenencontract voorgeschoteld bij zijn nieuwe club in Amerika. Hij verlaat topclub New York Yankees voor een financieel lucratief avontuur bij Philadelphia Phillies.

Publiekslieveling

De 29-jarige international van het Nederlands honkbalteam is door trainer Joe Girardi gehaald, schrijft De Volkskrant. Girardi is geen onbekende van Gregorius aangezien hij ook trainer was bij de Yankees tussen 2015 en 2017. Toen werd hij als relatief onbekende naar The Big Apple gehaald en moest hij clubicoon Derek Jeter zien te vergeten.

Na een stroef begin groeide Gregorius uit tot belangrijke kracht bij de club uit New York. De kortestop werd zelfs een publiekslieveling. Door een blessure aan zijn elleboog kon Gregorius vorig seizoen minder bepalend zijn dan daarvoor.

Vorige maand plaatste de honkballer een geheimzinnige tweet met een citaat van Bob Marley: ‘Het probleem is dat goede mensen niet worden gewaardeerd, maar dat men ze probeert te gebruiken’. Naar alle waarschijnlijkheid hintte de Nederlander toen op onvrede over zijn situatie bij de Yankees.

Grootverdiener

Bij zijn nieuwe club gaat Gregorius omgerekend zo’n 12,6 miljoen euro per jaar opstrijken. In Philadelphia hopen ze dat de Nederlander kan helpen bij de eerste landstitel sinds 2008. Dat is een flinke uitdaging aangezien de Phillies in de laatste vijf jaar als laatste eindigde in de Amerikaanse topcompetitie.

Kort na het bericht over de verhuizing van Gregorius maakte New York Yankees bekend een andere honkballer in huis te hebben gehaald. Werper Gerrit Cole werd aangetrokken en verdient de komende negen jaar liefst 292 miljoen euro. Voor een werper is dat een recordbedrag.

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen