Hoofdverdachte Maddie-zaak laat van zich horen via cartoon

Maddie McCann
Door: Charlotte Wijnen
24-08-2021

Christian Brückner, hoofdverdachte in de Madeleine McCann-zaak, laat van zich horen. Met een bizarre cartoon maakt hij de officier van justitie belachelijk.

Brückner maakt aanklager belachelijk

De Duitse pedofiel Christian Brückner heeft de stilte doorbroken en laat van zich horen. In zijn cel is een cartoon gevonden waarin Brückner de openbare aanklager belachelijk lijkt te maken. De schets laat zien dat de politie een helderziende om hulp vraagt.

Vermoedelijk gaat het om helderziende Michael Schneider, die de politie de coördinaten heeft gegeven van waar hij denkt dat Maddie begraven ligt. De tip werd serieus genomen door openbare aanklager Hans Christian Wolters. Zijn officieren zouden al eerder helderzienden hebben gebruikt en in sommige gevallen specifieke informatie hebben ontvangen.

De cartoon van Christian Brückner Bron: BILD

LEES OOK:

Madeleine McCann ‘begraven in bos’

‘Schandaal’

Brückner werd vorig jaar aangewezen als hoofdverdachte van de Maddie-zaak. Dat was meer dan tien jaar nadat het meisje op mysterieuze wijze verdween tijdens een familievakantie in de Portugese badplaats Praia da Luz.

Eerder dit jaar liet hij vanuit de gevangenis al van zich horen via een handgeschreven brief. Daarin zou Brückner het onderzoek als een ‘schandaal’ bestempelen en de aanklagers opgeroepen hebben af te treden wegens ‘het vervolgen van een onschuldig persoon’.

Zondebok

Voormalig detective Goncalo Amaral denkt nog altijd dat de ouders van Maddie zélf achter de verdwijning zitten. Net na de verdwijning kwam hij aan het hoofd te staan van het onderzoek naar het meisje. Maddie verdween begin mei 2007, en Amaral leidde het onderzoek tot in oktober van dat jaar.

LEES OOK:

Ex-detective blijft bij theorie: ‘Ontvoering Maddie McCann in scène gezet door ouders’

Volgens hem wordt Christian Brückner als zondebok gebruikt. ,,Maddie’s ontvoering is in scène gezet”, aldus Amaral in BILD. De pedofiel zou perfect in het plaatje passen, wat hij zeer verdacht vindt. ,,Hij is bijna de perfecte verdachte.”

De reactie van moeder Kate toen ze ontdekte dat Maddie verdwenen was uit het appartement, is volgens hem ook vreemd. Toen ze zag dat Maddie weg was, zou ze niet om hulp hebben geschreeuwd maar teruggelopen zijn naar het restaurant. ,,Die reactie is niet normaal als je kind verdwenen is”, zei Amaral.

DenD vraagt zich af

Wordt het raadsel rond Maddie ooit opgelost?

DenD

Meer DenD