Madeleine McCann ‘begraven in bos’

Madeleine McCann
Door: Charlotte Wijnen
07-06-2021

Madeleine McCann ligt volgens helderziende Michael Schneider begraven in een bos op slechts tien kilometer van waar ze verdween. Is dit dé tip waar we al die jaren op hebben gewacht?

Het is in ieder geval een tip die serieus genomen wordt, want Michael heeft al eerder verschillende stoffelijke overschotten gelokaliseerd. Hij heeft de politie de exacte coördinaten gegeven van de plek waar hij denkt dat het lichaam van Madeleine ligt. Het Britse meisje verdween in 2007 uit het Portugese Praia da Luz.

Proberen waard

Dat meldt de Britse krant The Mirror. ,,Ik geef dergelijke informatie niet lichtvaardig en zonder mezelf constant in twijfel te trekken, omdat ik me heel goed bewust ben van de verantwoordelijkheid van wat ik doe”, laat Schneider weten.

Vorige maand hielp hij nog bij het oplossen van de zaak van een vermiste vrouw in Duitsland. Ze werd 36 uur nadat Schneider de politie de juiste locatie had gegeven, hangend aan een boom gevonden.

Ook lokaliseerde hij met succes de lichamen van het vermoorde echtpaar Peter Neumair en Laura Perselli, die in januari vermist raakten vanuit hun huis in Italië. Peter zijn zus Michaela zegt: ,,In het geval van Maddie is het naar mijn mening het proberen waard. De politie moet eens kijken naar de coördinaten die Michael gegeven heeft.”

Serieus worden genomen

Volgens Hans Christian Wolters, de openbare aanklager in de zaak rond de verdwijning van Madeleine, komt het wel vaker voor dat deze tips serieus worden genomen. De Britse krant meldt dat zijn officieren al eerder helderzienden hebben gebruikt en in sommige gevallen specifieke informatie hebben ontvangen.

Drie weken geleden nam Schneider contact op met de BKA, de Duitse recherchedienst. ,,Ik ben blij dat de BKA me serieus lijkt te nemen. Vaak heb je de reputatie een freak te zijn of iemand die gewoon geld uit iemand probeert te persen, en dat is behoorlijk pijnlijk. Ik neem nooit geld aan”, legt Schneider uit.

De hoofdverdachte van de verdwijning rond het Britse meisje is Christian Brückner. Momenteel zit hij een gevangenisstraf van zeven jaar uit voor verkrachting van een vrouw in Praia da Luz.

Meer DenD