Horrorfilm Halloween stevent op topopening af

LOS ANGELES – Het nieuwe vervolg van de horrorfilm Halloween stevent het komende weekend op een revolutionaire opening af. Dat voorspellen analisten van de website Boxofficemojo. Hiermee stevent de maand oktober in de Amerikaanse bioscopen af op een recordopbrengst.

Op basis van de positieve recensies en de massale aandacht voor de film op sociale media, stellen zij dat Halloween naar verwachting 70 miljoen dollar gaat opleveren, zeven maal het budget van de film.

De nieuwe Halloween negeert de andere sequels die in de loop der jaren zijn uitgebracht. Hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis keert na veertig jaar terug als het personage Laurie Strode, de rol waarmee zij in 1978 haar debuut maakte.

Gemaskerde maniak

Met het eerste deel in 1978 maakte regisseur John Carpenter een van de grootste horrorklassiekers uit de jaren zeventig. De iconische thriller, over een gemaskerde maniak die babysitters vermoordt, werd een blauwdruk voor talloze soortgelijke slasherfilms die de bioscopen in de jaren tachtig overspoelden. Halloween 2018 draait vanaf volgende week ook in de Nederlandse theaters.

Er waren de afgelopen weken meer onverwachte hits in de Amerikaanse bioscopen. Dankzij megahits als de Marvel-film Venom en de muziekfilm A Star is Born met Lady Gaga zijn de opbrengsten nu al 50 procent hoger dan in 2017.

 

BuzzE