Huilbuien Juf Ank door carnavalskraker André van Duin: Er wordt in polonaise over me heen gewalst…

Huilbuien
Door: DitjesDatjes
24-02-2018

De hossende André van Duin met de carnavalsversie van Hallo Allemaal en de dijendekletsende Matthijs van Nieuwkerk zorgde voor huilbuien bij Juf Ank.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Het voelde als een soort kermis in de hel”, zegt Ilse Warringa, alias Juf Ank, in een opvallend interview met de Volkskrant.

,,Heel Nederland is gestoord. Iedereen is gek geworden en er wordt in polonaise over me heen gewalst. Het symboliseerde helemaal de hysterie rond De Luizenmoeder.”

Het optreden van André van Duin, die spontaan bij DWDD van Hallo Allemaal een carnavalsschlager maakte, viel dus slecht bij de juf van De Klimop. Volgens haar ‘banjerde’ Van Duin hossend op hoempapamuziek met olifantenpoten over een herinnering aan dochtertje die ooit het liedje op harp speelde. ,,Toen barstte ik in tranen uit. Dat was gewoon…

Ook in het gesprek met De Volkkrant als ze praat over André van Duin en zijn optreden schiet Juf Ank opnieuw vol.

Ilse Warringa, actief in het theater en tot voor kort geen Bekende Nederlander, ergert zich eraan dat alles wat op tv te zien is opeens zo veel succesvoller (,,Als je op tv komt, is het opeens allemaal FANTASTISCH, met hoofdletters.”) is dan wat er op toneel gebeurt.

Inmiddels speelt ze voor volle zalen, maar de subsidie voor haar toneelgroepje BloodyMary werd 4 jaar geleden door het Fonds Podiumkunsten gestopt. ,,Pas als je op tv bent, stel je kennelijk iets voor.”

Ze staan nu in de rij voor Juf Ank. ,,Ik zou als Juf Ank enorm kunnen binnenlopen in het schnabbelcircuit.”

Kijk hier naar het optreden van Van Duin:

André van Duin

Alle citaten van Juf Ank:

Juf Ank

 

 

 

Meer DenD