Idris Elba vond Nelson Mandela zijn meest bijzondere rol

Door: DitjesDatjes
31-07-2020

Van alle rollen die Idris Elba heeft gespeeld, heeft die van Nelson Mandela het meeste indruk op hem gemaakt. Dat vertelde de acteur, die vrijdagavond tijdens de BAFTA TV Awards wordt geëerd om zijn bijdrage voor televisie, aan de organisatie van de prestigieuze tv-prijzen.

Idris werd in het interview gevraagd naar zijn favoriete rol ooit. De acteur koos voor de Zuid-Afrikaanse oud-president en anti-apartheidsstrijder in Mandela: Long Walk to Freedom (2013). “Ik krijg er een brok van in mijn keel”, aldus Idris. “Het was een eer om hem te spelen. Ik droeg de rol op aan mijn vader. Hij deed me denken aan Mandela, met zijn grote witte haar en aanstekelijke glimlach.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 47-jarige acteur kan zich ook nog goed zijn allereerste rol herinneren. In 1994 maakte hij zijn debuut als moordenaar in het Britse programma Crimewatch, waarin waargebeurde onopgeloste zaken werden nagespeeld in de hoop voor nieuwe aanwijzingen. “Ik was dankbaar voor de klus. Het klinkt gek, maar een rol in Crimewatch was de eerste trede van de trap. Veel acteurs willen niet toegeven dat ze Crimewatch hebben gedaan, maar ik schaam me er niet voor.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD