Ilse Warringa vond populariteit De Luizenmoeder gestoord

Door: DitjesenDatjes
15-02-2019

Bijna iedere Nederlanders kan het nummer ‘Hallo Allemaal’ uit De Luizenmoeder woord voor woord meezingen. André van Duin maakte er zelfs een carnavalsversie van. Terwijl veel kijkers het prachtig vonden is Ilse Warrigna, juf Ank in De Luizenmoeder, een stuk minder blij met het succes.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dochter

,,Dat stomme liedje is ontstaan uit een heel persoonlijke herinnering: mijn dochter oefende dat ooit op een harp bij een cursus ‘toetsen en tokkels’ op de muziekschool”, zei Ilse in een interview met De Volkskrant. ,,Ik zie haar nog voor me, met haar brilletje en die kleine handjes, heel onhandig. Zo lief.” Het contrast was dan ook groot toen André van Duin in De Wereld Draait door zijn carnavalsversie van het nummer presenteerde. ,,Dat stond zo ontzettend haaks op de intentie waaruit het was ontstaan. Toen barstte ik in tranen uit. Het voelde als een soort kermis in de hel.”

Ilse vertelt dat de versie van André precies liet zien wat er in Nederland gaande was. ,,Het symboliseerde helemaal de hysterie rond De Luizenmoeder. Ik dacht: heel Nederland is gestoord. Iedereen is gek geworden en er wordt in polonaise over me heen gewalst.”

Aanbiedingen

Ondanks haar verdriet heeft Ilse er voor gekozen nog een keer juf Ank te spelen, maar dan wel alleen in de serie en niet daarbuiten. Ze krijgt namelijk heel wat aanbiedingen om op feestjes en partijen het karakter te spelen, maar dat weigert ze.

 

Meer DenD