Ilse Warringa nachtmerries door De Luizenmoeder

Door: DitjesenDatjes
05-02-2018

Ilse Warringa, in De Luizenmoeder juf Ank, had nachtmerries over de kijkcijfers! De actrice was zo bang dat de serie een flop zou worden, dat ze erover droomde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dromen

“In mijn stoutste dromen had ik dit succes niet verwacht”, zegt Ilse in een filmpje tegen de NOS. “Ik  had zelfs nog nachtmerries voordat de opnames begonnen. Dat niemand keek en dar ik de straat op rende en dat ik zei ‘jullie moeten wel kijken hoor!’. Ik ging allemaal mensen leuren om naar de serie te kijken.”

Toch is het programma ongekend populair. Het is zelfs het best bekeken programma op NPO 3 ooit! Ilse Warringa heeft zich dus voor niks zorgen gemaakt. Waarom de serie zo’n succes is, weet ze zelf niet. “Ik ben er al twee weken lang over aan het nadenken, maar ik denk dat het te maken heeft met die herkenbaarheid. Dat heel veel houders zich erin herkennen, en kinderen en docenten ook.”

Inspiratie

Volgens Ilse lijkt ze totaal niet op Juf Ank, maar dat is juist extra leuk. Ze hoeft niet opzoek te gaan naar voorbeelden, want die liggen op straat. “Ik heb twee kinderen, en de jongste zit gelukkig nog op de basisschool. Dus inspiratie genoeg.”

Ilse is een van de schrijvers van de serie én speelt dus een van de hoofdrollen. Vooral haar lied ‘Hallo Allemaal’ is ongekend populair.

Meer DenD