International Theater Amsterdam protesteert met De Stille Kracht

Door: DitjesDatjes
18-01-2022

International Theater Amsterdam (ITA) sluit zich woensdag aan bij de landelijke protestdag van de culturele sector. Het theater zal de voorstelling De Stille Kracht, naar de roman van Louis Couperus, vanaf het middaguur doorlopend afspelen op een groot scherm voor de ingang aan het Leidseplein. Voor mensen buiten de hoofdstad stelt het gezelschap de voorstelling online beschikbaar.

“Wij willen morgen iedereen de kans geven om te proeven hoe fijn en bijzonder en spraakmakend theater is”, zeggen directieleden Ivo van Hove en Margreet Wieringa in een aankondiging van de actie. Ook stellen zij het publiek te missen. “Samen met andere theaters en musea komen we in actie in de hoop iedereen weer snel in onze zalen van al het moois te kunnen laten genieten!”

Tijdens de protestdag van de culturele sector dopen verschillende theaters in Nederland zich woensdag om tot kapperszaken. Bezoekers kunnen zich laten knippen en gelijktijdig naar een voorstelling kijken. Dit omdat de kappers sinds het weekeinde weer aan het werk mogen, terwijl cultuurinstellingen als theaters, musea en schouwburgen gesloten blijven. Ook musea hebben zich bij het initiatief aangesloten, zij gaan eenmalige sportlessen aanbieden.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD