Jan Mulder huilt om teloorgang Anderlecht

Door:
16-04-2019

BRUSSEL – Jan Mulder kan de teloorgang van zijn voormalige club Anderlecht bijna niet meer verdragen. ”Ik kan er wel om janken”, zei de analist maandagavond in het Vlaamse praatprogramma Extra Time.

De oud-voetballer doelde op de wedstrijd afgelopen vrijdag tussen Standard Luik en Anderlecht in de Belgische competitie, die na iets meer dan een half uur werd gestaakt omdat supporters van de club uit Brussel vuurpijlen en rookbommen gooiden op het veld. Anderlecht, van coach Fred Rutten, stond met 0-2 achter.

”Dit was een soort genadeklap voor Anderlecht. Ik vond dat zo erg”, vertelde Mulder, die tussen 1965 en 1972 faam maakte als spits van Anderlecht. ”Als Anderlecht eens met 5-0 verliest of het seizoen is eens niet goed met DNA-onwaarachtig spel, dan kan het me allemaal niet schelen. Maar nu ben ik zo verdrietig dat deze, voor mij grootste en mooiste club van het land, zo aan het aftakelen is tot en met deze sabotage. Dat geheel gaat me door merg en been. Ik kan er wel om janken. Wat die fans dan willen? Dat weet ik niet. Ik kan het niet verklaren, maar dit is toch geen liefde voor Anderlecht?”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen