Jelte: ‘Annemiek was anders dan ik dacht’

Door: DitjesenDatjes
14-04-2020

Jelte schreef maanden geleden een brief naar boerin Annemiek. In de voorstelronde zag hij de veehoudster wel zitten en met goede moed vertrok hij naar de boerderij. Helaas viel de boerin nogal tegen, vertelt hij nu aan KRO-NCRV.

‘Het bleef oppervlakking’

Een gebroken hart heeft Jelte gelukkig niet en dat is ook boerin Annemiek bespaard gebleven. Ze gaven beiden toe dat ze geen vlinders voor elkaar voelden en Jelte verliet de boerderij dan ook niet met een vervelend gevoel. Aan de omroep vertelt hij nu wel dat hij Annemiek anders had voorgesteld. ,,Wat ik jammer vind is dat ze toch als persoon iets anders in elkaar stak dan dat ik van tevoren had verwacht”, zegt de Fries in het filmpje dat op de website te zien is. ,,Het bleef een beetje oppervlakkig de gesprekken waardoor je niet helemaal op één lijn kwam.”

Weinig interesse

Wat Jelte ook tegenviel is dat de hobby’s van Annemiek en zijn hobby’s totaal niet hetzelfde zijn. ,,Van tevoren verwacht je dat dat minder in de weg zou zitten.” Het speelt natuurlijk ook mee dat Annemiek niet echt geïnteresseerd leek in het leven van Jelte. Ze stelde totaal geen vragen aan hem en bijna alle gesprekken gingen over koeien of paarden. ,,Ik had verwacht dat zij iets meer een beeld zou hebben van het leven buiten haar leven. Dus buiten de boerderij en buiten de paarden. Dat ze daar iets meer naar zou vragen of interesse in zou tonen op één of andere manier.”

Meer DenD