Juf Ank blijkt een vrouw van vlees en bloed (#MeToo van meester Anton)

Huilbuien
Door: DitjesDatjes
05-02-2018

Tranen, inderdaad tranen. Ze rolden bij juf Ank voor het eerst na drie afleveringen van de de Luizenmoeder over haar wangen. Ze wist even niet wat ze met de situatie aan moest toen ze te horen kreeg dat haar relatie (in ieder geval tijdelijk) op de klippen was gelopen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Ik moet aan de slag, maar even zonder jou”, zei haar levenspartner Bert tegen de meest populaire Juf van Nederland. Notabene in de klas, vlak voor de les. Voor Juf Ank (Hallo Allemaal) werd het allemaal even te veel. Het enige wat ze nog kon doen was zingen: Hallo Allemaal!

Ondertussen vergreep meester Anton (#MeToo) zich bijna aan stagiaire Bobbie. ,,Bobbie komt een dagje meesnuffelen…”, zo introduceerde Anton Bobbie. De schooldirecteur werd gesnapt door concierge Volkert met de 19-jarige Bobbie (met decolleté) op schoot.

,,Hoe zie je dat er een dom blondje naast de stoel van de directeur heeft gezeten? Dan ligt er een blokje kaas naast de muis…”, zo grapte Volkert (…).

,,Zullen we maar doen alsof het niet gebeurd is”, zo probeerde meester Anton zijn gedrag weg te poetsen (#MeToo).

Ank blijkt de enige op school te zijn die echt deugt. Ze begreep meteen dat Hannah door haar ex en zijn nieuwe vriendin Amber in het tien minuten gesprek werd gemangeld. Ank zei de vader van Floor even goed de waarheid. ,,Er wordt mij hier gewoon de les gelezen”, riep hij uit. Hannah bracht Juf Ank later een fles wijn en een prachtig boeket. ,,Laten we hier maar geen gewoonte van maken”, was haar commentaar.

Na de Participizza kwam meester Anton opnieuw met een onderwijsvernieuwing op de proppen: ‘de glansmethode’. Dit is een nieuwe vorm van het voeren van de tien-minuten gesprekken van de leraren met de ouders. ,,Je moet de ouders laten glanzen” is zijn devies. ,,Laat ze maar glanzen, ga maar glanzen…”

Over het geslaagde experiment met de bar tijdens de ouderavond was er een compliment voor Volkert: ,,Er is hier een mooi sfeertje neergezet…”

Opnieuw was er een kijkcijferrecord: 3,5 miljoen Nederlanders keken naar deze aflevering.

Alle liedjes en citaten uit de Luizenmoeder: klikken:

Juf Ank

 

 

 

Meer DenD