Juriste acht zaak André en Peter R. kansloos

Andre Hazes
Door: DitjesenDatjes
19-11-2019

Al jaren is Peter R. de Vries deskundige in RTL Boulevard, maar gisteravond werd hij in datzelfde programma niet gesteund. Een juriste liet weten dat Peter, die de zaak van André Hazes gaat voeren tegen weekblad Privé, geen schijn van kans heeft.

Schofterig

Op de cover van Privé van afgelopen woensdag stond een foto van de driejarige André met de tekst: ‘Kleine jongen. Hoe leg je hem dit uit’. De 25-jarige zanger was woest en liet in de studio van Frank Dane op Radio 538 weten de cover ‘schofterig’ te vinden. Vervolgens schakelde hij Peter R. de Vries in, die samen met zijn zoon een advocatenbureau heeft.

Journalistiek

Juriste Charlotte Meindersma ziet het niet gebeuren dat de rechter in het voordeel van Hazes zal beslissen: ,,Ik verwacht uiteindelijk dat de rechter ook wel zegt: ‘Dit is zo onschuldig dat het wel mag.’ Omdat die belangenafweging gemaakt wordt”, zei ze in RTL Boulevard. Ze gaat nog een stapje ver der en zegt zelfs dat Evert Santegoeds, hoofdredacteur bij Privé, niet onjuist heeft gehandeld. ,,Eerlijk gezegd denk ik in dit geval dat het journalistiek wel interessant is, omdat heel veel mensen scheiden en kinderen daar altijd onderdeel van zijn. We kunnen het er dan met z’n allen over hebben wat er dan met die kinderen gebeurt en hoe je dat aan een kind uitlegt en wat een kind wel en niet te horen moet krijgen.” Meindersma benadrukt dat wat er op de cover staat, geen onwaarheden zijn.

Tot slot zegt ze nog een reden waarom Hazes de cover zou moeten incasseren. De zanger en zijn ex-vriendin Monique posten namelijk allebei regelmatig foto’s van het jongetje. ,,Het kind speelt natuurlijk ook al mee in reclames, dus moet ook al iets meer kunnen accepteren.

Meer DenD