Justin Kluivert verruilt rugnummer 34 voor 99

Justin Kluivert speelt komend seizoen met het nummer 99 op zijn rug. De 20-jarige vleugelspits van AS Roma droeg afgelopen seizoen het rugnummer 34, een verwijzing naar het nummer van zijn oude teamgenoot Abdelhak Nouri bij Ajax. Kluivert gaat nu voetballen met het nummer dat verwijst naar zijn geboortejaar (1999). De zoon van de voormalige topspits Patrick Kluivert brak bij Ajax door met 45 op zijn rug.

De oud-Ajacied kwam in zijn eerste seizoen bij AS Roma tot 29 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde. Kluivert deed ook vijf keer mee in de Champions League. Hij scoorde toen bij zijn debuut tegen Viktoria Pilsen (5-0). AS Roma begint het nieuwe seizoen in de Serie A zondag met een thuiswedstrijd tegen Genoa.

Kluivert is niet de enige speler in Italië die van rugnummer is gewisseld. Zo heeft Mauro Icardi bij Internazionale ‘zijn’ nummer 9 afgestaan aan de Belgische nieuwkomer Romelu Lukaku. De Argentijn, die al maandenlang in verband wordt gebracht met een vertrek uit Milaan, staat met het nummer 7 ingeschreven. Ploeggenoot Stefan de Vrij speelt in de zwart-blauwe formatie weer met 6 op zijn rug.

 

BUZZS