Kijkers stomverbaasd over ondankbaarheid in Chateau Meiland

Martien Meiland
Door: Lois Kuhfus
18-09-2020

De aflevering van Chateau Meiland gisteravond heeft online voor veel ophef gezorgd. In de aflevering werd het glashelder hoe de relatie tussen de Meilandjes en hun huishoudster Nadège stukgelopen is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Verhuizing

Toen duidelijk werd dat de Meilandjes Frankrijk gingen verlaten en terugkeerden naar Nederland, viel hun huishoudster Nadège in een zwart gat. In de aflevering van gisteren werd het duidelijk dat de Meilandjes er alles aan gedaan hebben om Nadège een fijn onderkomen te bieden. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: Nadège bleek enorm moeilijk tevreden te stellen.

LEES OOK:

Maxime Meiland weigert buren op feest: ‘Willen we niet hebben’

Ondankbaar

De Meilandjes wilden hun huishoudster niet zomaar aan haar lot overlaten en gingen op een zoektocht naar een goed onderkomen voor haar. De hele familie ging op huizenjacht voor haar en stelde zelfs voor om een gedeelte van de huur mee te betalen. Nadège bleek er een flink keuzepakket op na te houden en wees alle aanbiedingen van de Meilandjes af.

Nieuwe keuken

Haar eisen zijn onbegrijpelijk: de Meilandjes leggen haar het ene top appartement na het andere voor maar niks is goed genoeg voor Nadège. Ze wilt geen tuin, ze moet haar autovoor de deur kwijt kunnen. Het ene huis is te ver weg, het andere is véél te duur. Erica laat het er niet bij zitten en probeert Nadège te helpen: ,,Desnoods gooien wij er een nieuwe keuken in!” biedt zij aan, maar ook hier gaat Nadège’s hart niet sneller van kloppen.

Wanneer de Meilandjes met haar een pracht van een appartement gaan bezichtigen is iedereen razend enthousiast, behalve Nadège. Het appartement heeft alles waar zij om vroeg maar toch is zij niet tevreden: ,,Ik vind het een erg mooi appartement. De keuken is prachtig. Maar waar ik mee zit zijn de dakramen.” Zij denkt dat het in de zomer te warm zal worden in het appartement door de dakramen.

Kijkers raken hun geduld kwijt en reageren vol onbegrip op haar ondankbaarheid: ,,Wat is Nadege een zeikerd zeg.”, ook vragen ze zich af wat precies haar probleem is: ,,De familie Meiland willen een huis kopen voor Nadege, zodat zij dat van hun kon huren voor een kleine prijs. Ze heeft geld gekregen via een inzameling vanuit Nederland. Waarom is ze nu boos dan? #chateaumeiland

Meer DenD