Kijkers zien Famke Louise blunderen bij Jinek: ‘Gênant’

Fake Louise
Door: Lois Kuhfus
23-09-2020

Gisteravond zat Famke Louise bij Jinek aan tafel om te praten over haar statement #ikdoenietmeermee. Famke stond flink voor paal toen ze niet uit haar woorden kwam en naar een spiekbriefje greep. Kijkers spreken van schande op Twitter en laten niets van de influencer over. Ook Jack van Gelder keek met gekromde tenen toe: ,,Plaatsvervangende schaamte.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Statement

Famke Louise begaf zich dinsdagavond in het hol van de leeuw. Ze werd bij Jinek uitgenodigd om inhoudelijk in te gaan op haar veelbesproken statement #ikdoenietmeermee, maar bleek geen enkel inhoudelijk argument te hebben. Tegenover haar zaten Burgermeester Aboutaleb en Diederik Gommers (voorzitter van de ic-specialisten). Ze gingen het gesprek aan met de influencer en voelde haar flink aan de tand.

Haar verhaal was onsamenhangend en ze kon zichzelf nauwelijks verdedigen. Maar Famke spande de kroon toen ze een spiekbriefje erbij pakte waarvandaan ze haar ‘tegenargument’ begon af te lezen.

,,Ik heb superveel respect voor corona”, begint ze na haar spiekbriefje even goed bekeken te hebben. ,,We leven in een maatschappij waarin mensen hun ding niet meer kunnen doen. De entertainmentindustrie ligt helemaal plat. Er zijn gezinnen waar misschien niet eens meer eten op tafel kan komen. Ik vind dat het kabinet daar te weinig rekening mee houdt. Het is een maatschappelijk probleem en ik vind dat daar te weinig aandacht voor is.”

Kijkers keken met plaatsvervangende schaamte toe en spreken zich uit op Twitter. Ook Jack van Gelder reageert op Famke’s bijzondere optreden bij Jinek. ,,Het is weer eens wat anders dan een uitzending van “De Slimste Mens”. Plaatsvervangende schaamte. Famke en haar papiertje. Aandoenlijk.”

LEES OOK:

Rel wordt Famke Louise even te veel

Meer DenD