Kittel wikt en weegt over toekomst

Door:
14-07-2019

SAINT-ÉTIENNE – Marcel Kittel is niet van plan overhaast beslissingen te nemen over zijn wielertoekomst. De Duitse topsprinter leverde in mei zijn contract in bij Katoesja-Alpecin. Dat deed hij na een dienstverband van anderhalf jaar bij het Russische team waarin Kittel slechts drie overwinningen boekte. De jaren ervoor had hij, onder meer in Nederlandse dienst bij Argos en later Giant, liefst 86 keer gewonnen. “De vraag is welke mogelijkheden ik heb voor 2020. Ik moet in ieder geval de juiste mensen om me heen hebben”, zei Kittel, die een dagje de Tour de France van dichtbij kwam volgen.

Kittel kende de laatste jaren behalve fysieke ongemakken vooral mentale problemen. Toen hij in mei besloot te stoppen sprak hij over “oververmoeidheid”, die het voor hem niet mogelijk maakte op niveau te presteren. Kittel werd inmiddels in verband gebracht met Jumbo-Visma, hoewel die ploeg met Dylan Groenewegen al een topsprinter in huis heeft. De Duitser Tony Martin, die dit jaar naar de Nederlandse ploeg overstapte, is een goede vriend van Kittel. “Ik spreek Tony vaak. Het is leuk om te zien hoe succesvol ze zijn.” Het kijkje bij de Tour, waar hij in het verleden veertien ritten won, deed hem goed. “Het blijft een koers met een geweldige sfeer.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen