Klopp droomt van Liverpool-team vol ‘Scousers’

Door:
07-07-2020

Jürgen Klopp hoopt dat Liverpool in de toekomst een team kan vormen met louter spelers uit de eigen opleiding. De Engelse club investeerde de afgelopen jaren honderden miljoenen euro’s in de selectie. De komst van onder anderen Sadio Mané, Mohamed Salah, Virgil van Dijk en doelman Alisson leidde ertoe dat Liverpool vorig jaar de Champions League won en dit jaar voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Engeland werd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We willen de club zijn voor iedereen met een Scouse-gevoel”, zei Klopp, doelend op de bijnaam van de inwoners van Liverpool: Scousers. “We hebben nu perfecte rolmodellen rondlopen voor de jongens uit de opleiding. Als de jongens met al hun talenten de juiste weg bewandelen, zullen ze allemaal mooie carrières krijgen. Onze droom is om een team vol jongens uit de eigen opleiding te hebben. We dromen van een team vol Scousers.”

De Duitse trainer zei onlangs al dat hij zijn selectie deze zomer niet zozeer op de transfermarkt wil versterken, maar vooral van binnenuit. Hij hoopt dat talenten als Neco Williams, Curtis Jones, Harvey Elliott en ook de Nederlandse jeugdinternational Ki-Jana Hoever en Sepp van den Berg de aansluiting kunnen vinden bij de hoofdmacht. “We geven ze de tijd en proberen om zo goed mogelijke voetballers van ze te maken. Hoe meer spelers je zelf kan opleiden, hoe minder geld je uit hoeft te geven.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD