Knielende Chelsea-spelers vormen een H op trainingsveld

Door:
02-06-2020

De Engelse voetbalclub Chelsea heeft op eigen wijze meegedaan aan de actie #BlackLivesMatter. Op de sociale media publiceerde Chelsea een foto van de spelers, die geknield op het gras van trainingscomplex Cobham zitten. Ze vormen met elkaar de letter H, die staat voor ‘humans’ (mensen).

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De gewelddadige dood van de zwarte Amerikaanse man George Floyd, die een week geleden in Minneapolis overleed nadat een agent hem minutenlang met een knie op z’n nek tegen de grond had geduwd, leidde tot een storm aan protest. Niet alleen in de Verenigde Staten, waar rellen uitbraken en winkels werden geplunderd, maar ook daarbuiten. Zo was er maandag een grote anti-racismedemonstratie in Amsterdam.

Op ‘Blackout Tuesday’ besloten ook heel wat sportclubs ‘op zwart’ te gaan. Ze plaatsen op hun sociale media een zwarte afbeelding om zo aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme. Heel wat Nederlandse voetbalclubs doen mee aan die actie. PSV volgde dinsdag het voorbeeld van Liverpool en plaatste een foto van de spelers die geknield in een kring in de middencirkel zitten. Chelsea gaf daar een eigen draai aan.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD