Kompany trakteert spelers Anderlecht op donderspeech

Vincent Kompany heeft de spelers van Anderlecht na de nederlaag tegen Royal Antwerp FC getrakteerd op een donderspeech. De Belg, speler-trainer van de Belgische club, bekeek het duel in het eigen stadion vanuit een skybox. Na afloop spoedde Kompany zich volgens Belgische media naar beneden om in de kleedkamer tekeer te gaan tegen zijn spelers.

De 33-jarige verdediger beleeft vooralsnog weinig plezier aan zijn terugkeer bij ‘Paars-Wit’. Kompany besloot in de zomer Manchester City te verlaten en terug te gaan naar Anderlecht; niet alleen om te voetballen, maar ook om daar hoofdtrainer te worden. Toen de resultaten in de eerste weken tegenvielen, droeg Kompany op wedstrijddagen de verantwoordelijkheid over aan zijn assistent Simon Davies.

De zo blessuregevoelige Belg raakte onlangs weer geblesseerd. Kompany bekijkt de wedstrijden van zijn ploeg, met daarin onder anderen Philippe Sandler en Michel Vlap, daarom vanaf de tribune. Hij zag hoe het zondag tegen Antwerp na rust weer misging. Met slechts vijf punten uit zeven wedstrijden staat Anderlecht op de dertiende plek. “Het is onaanvaardbaar”, zei Davies op de persconferentie, terwijl Kompany in de kleedkamer harde woorden sprak.

 

BUZZS