Koningspaar leeft mee met nabestaanden en slachtoffers Beiroet

Ramp Libanon
Door: Tanja Brouwer
05-08-2020

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gereageerd op de ramp in Beiroet, Libanon. Het koningspaar laat onder meer via Instagram weten mee te leven met alle slachtoffers en nabestaanden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Duizenden mensen dakloos

Gisteren is Beiroet, de hoofdstad van Libanon, zwaar getroffen door een explosie in de haven. In een loods lag sinds 2014 ruim 2.700 ton ammoniumnitraat opgeslagen. Die loods is gisteren door een nog onbekende reden ontploft. De gigantische explosie heeft aan meer dan zeventig mensen het leven gekost en nog eens 3000 mensen zijn gewond geraakt. Er wordt geschat dat er ook nog eens 200.000 mensen dakloos zijn na de explosie doordat hun woning is verwoest.

Reactie

,,Beiroet is in shock na een ongekende ramp. Nu het Libanese volk zo zwaar is getroffen, denken wij aan allen die rouwen en in angst zitten”, staat er in de reactie van ons koningspaar op Instagram. ,,Wij leven intens mee met de nabestaanden van de slachtoffers. De vele gewonden wensen wij kracht toe en een zo spoedig mogelijk herstel. De internationale gemeenschap staat om u heen.”

Meer DenD