Koninklijk slot in Zweden voorlopig gesloten

Door: DitjesDatjes
22-03-2020

Het koninklijke slot in Stockholm is gesloten vanwege de coronacrisis. Op last van koning Carl Gustaf is het publiek voorlopig niet meer welkom. Dat staat te lezen op de site van het Zweedse hof.

Het gaat om een veiligheidsmaatregel, zegt een woordvoerder. Het is nog onduidelijk hoe lang de poorten dicht blijven. Dat wordt per dag bekeken. Mensen die al een kaartje hadden gekocht kunnen hun geld terugkrijgen of op een later tijdstip alsnog een bezoek brengen.

Het koninklijk huis van Zweden heeft op de website inmiddels allerlei archieven openbaar gemaakt. Fans van het koningshuis kunnen daar hun hart ophalen aan foto’s, video’s en virtuele rondleidingen.

Voor wie daar nog niet genoeg aan heeft, is er goed nieuws. De Zweedse staatsomroep SVT komt vanaf begin april met een serie over de sieraden van de koninklijke familie. Koningin Silvia, kroonprinses Victoria en prinses Christina vertellen in de serie als over de sieraden die ze droegen tijdens officiële gebeurtenissen. Op 2 april is de eerste uitzending.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen