Koninklijke familie kreeg korting bij Pon

Koninklijke familie
Door: Caroline Vlietstra
10-06-2017

ROTTERDAM – Autobedrijf Pon heeft jarenlang leaseauto’s met bijzondere korting geleverd aan leden van de koninklijke familie, van wie ten minste één lid van het Koninklijk Huis. Dat bevestigde een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst aan NRC.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix maakten geen gebruik van de regeling, die ook bedoeld was voor bekende Nederlanders en sporters. Van de overige vier leden van het Koninklijk Huis maakte ten minste één gebruik van de regeling, maar wellicht dus nog meer.

De RVD wil niet kwijt wie dit lid is van het Koninklijk Huis, maar zegt wel dat het om een ‘privé-aangelegenheid’ gaat en dat het contract inmiddels is vervallen. Toch blijft het Koninklijk Huis verbonden aan Pon. Zo komt de aangepaste Audi A8 van koning Willem-Alexander daar vandaan, net als de wagens van de Dienst Koninklijk Huis. Deze zijn wel tegen ‘normale marktcondities’ met een korting gekocht, benadrukt de woordvoerder. Die korting zou gebruikelijk zijn voor zakelijke klanten.

De importeur van Audi en Volkswagen trof vorig jaar een schikking van 12 miljoen euro met justitie wegens het omkopen van ambtenaren die de inkoop deden voor politie en defensie.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD