KRC Genk in clinch met smaakmaker Pozuelo

GENK – KRC Genk, de koploper van de Belgische Jupiler Pro League, ligt in de clinch met een van zijn belangrijkste voetballers Alejandro Pozuelo. De Spaanse aanvallende middenvelder wil weg uit Genk en naar Canada waar bij FC Toronto een jaarsalaris van 4 miljoen euro op hem ligt te wachten. Genk wil Pozuelo niet laten gaan en bracht maandag een persverklaring naar buiten.

Daarin schrijft de Belgische club dat het een akkoord heeft met de Spanjaard. “Hij zou blijven tot 14 juni. We hebben een rechtsgeldige overeenkomst met hem afgesloten in januari. Zijn management geeft nu aan dat Pozuelo de club eerder wil verlaten”, aldus Genk, dat meldt dat de plotselinge koerswijziging van Pozuelo indruist tegen de clubs “betrokkenheid met de speler, de spelersgroep en de supporters”.

“In dit dossier is het sportieve belangrijker dan het financiële”, vindt Genk. Het kamp van Pozuelo is het daar niet mee eens. Volgens hen heeft de club geen enkele poot om op te staan. Volgens Belgische media is de Spanjaard van plan om contractbreuk te plegen. De soap tussen Genk en zijn smaakmaker (5 treffers, 9 assists) is dus nog niet over.

 

BUZZS