De kust van Normandië en Bretagne

Door: DitjesDatjes
27-01-2018

De kust van Normandië en Bretagne  

Elk jaar trekken we er massaal opuit om vakantie te vieren in Frankrijk. Onder de populaire gebieden vallen inmiddels ook Normandië en Bretagne aan de westkust. Prachtige zandstranden met een rijke geschiedenis en niet te vergeten het imposante Mont Saint-Michel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Net over de grens van Normandië en Bretagne ligt de abdij van Mont Saint-Michel, met de uitstraling van een sprookjeskasteel. Ooit was het getijdeneiland bij eb over het zand bereikbaar en bij vloed alleen met een boot, tegenwoordig ligt er een brug. De eerste keer dat je Mont Saint-Michel in de verte ziet liggen, roept het meteen ontzag op. Wat een prestatie om een abdij te bouwen op dit onherbergzame stuk rots, constant omgeven door de wind en de golven van de Atlantische Oceaan. Logisch dat Mont Saint-Michel op de Werelderfgoedlijst staat en dat meer dan 3 miljoen mensen per jaar dit bijzondere stukje Frankrijk bezoeken.  

Verderop langs de kust van Normandië en Bretagne liggen lange brede zandstranden. De gegoede burgers en kunstenaars uit Parijs ontdekten deze stranden lang geleden al en lieten de stille vissersdorpjes opbloeien tot elegante badplaatsen. In plaatsjes zoals Cabourg en Trouville-sur-Mer is de charme van weleer nog goed zichtbaar in de fraaie villa’s langs strand. Veel badplaatsen hier hebben het family-plus label, wat betekent dat ze familievriendelijk zijn. Je vindt hier faciliteiten en vermaak voor kinderen in alle leeftijdsgroepen.  

Deze stranden waren niet altijd zo vredig. Dit is de plek waar duizenden (vaak jonge) mannen al na een paar stappen de dood vonden. Hoe gruwelijk ook, de bevrijding van Europa begon hier. De verschillende musea op de invasiestranden van Normandië en Bretagne zijn een bezoekje meer dan waard.   

Meer informatie via nl.normandie-tourisme.fr,  www.bretagne-vakantie.bzh en www.france.fr 


Puy du Fou

,,Het geluid in het Romeinse amfitheater zwelt aan en valt weer stil, terwijl honderden bezoekers hun adem inhouden en toekijken hoe de held ternauwernood weet te ontsnappen aan een leeuw. De acrobatiek, de stunts, de kostuums, de muziek: alles klopt. Boordevol adrenaline stap ik een volgende show binnen en word ik omgeven door 200 roofvogels, ooievaars, pelikanen en condors, die allemaal precies weten wat ze moeten doen. Puy du Fou in de Vendee, ongeveer vier uur onder Parijs, is een attractiepark als geen ander. Plezier in overvloed: fantastische shows, belevingswerelden (een soort openluchtmusea), een speeltuin, rozentuin en damhertenweide. Je komt hier tijd te kort!
Tikva Looijen
Kijk voor meer tips en info over een familievakantie in Frankrijk op gezinopreis.nl  

Meer DenD