Laatste jaar was voor Humberto Tan een lijdensweg

Door: DitjesDatjes
01-03-2018

Nadat Beau van Erven Dorens het in de zomer van 2017 vakkundig had overgenomen van Humberto Tan, voelde iedereen wel aan dat de terugkeer van Humberto aan zijn tafel een moeilijke opgave zou worden. Maar hij was er echter ervan overtuigd, zo zei hij ook bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel, dat hij zich kon terugvechten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Humberto zou met zijn redactie gaan knokken om de gunst van de kijker. Maar het laatste jaar werd een heuse martelgang. Met slechte kritieken en lage cijfers.

De kritiek kwam niet alleen heel hard van buiten. Maar zelfs ook van binnen. Johan Derksen van VI was genadeloos in zijn oordeel over Tan. Een aardige jongen dat wel, maar hij bakt er helemaal niets van, vond Derksen. Het werd ervaren als een bijl in de rug van een collega.

Hogere kijkcijfers was het doel. Maar had Tan wel de juiste redacteuren? Nee, dus.

Of kon hij zich wel losmaken van de RTL-pr-machine? Want zijn gasten met een nieuw programmaatje kregen wel erg gemakkelijk ruim baan in zijn talkshow. Verplichte winkelnering is de dood in de pot van een vitale talkshow. Vaak oninteressant voor het grote publiek en, dat is veel belangrijker, Tan bleef weg bij het gesprek van de dag.

En dat laatste is cruciaal. Onkunde, ambacht? In ieder geval niet scherp genoeg. Te aardig, te weinig persoonlijkheid misschien. Een enthousiate man die het uiteindelijk niet kon bolwerken. Hoewel bijvoorbeeld zijn live-uitzending bij Vrienden van Amstel Live boven het miljoen scoorde.

De kijker heeft gekozen en rekent af. Er waren avonden van 300 tot 400.000 kijkers, terwijl Jinek en Pauw het dubbelde scoorden. Dat kan dus niet meer in deze tijd.

Lees hier terug wat er zich allemaal het afgelopen jaar afspeelde in het leven van Humberto Tan en eindigde in de aankondiging van zijn afscheid…

Humberto

Humberto Tan

Ineke

Humberto Tan

Humberto Tan

Humberto

Humberto

Humberto kan zijn borst natmaken

Meer DenD