Lakshmi woest op Ronald Molendijk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een vreedzame eerste kerstdag was ver te zoeken voor muziekproducent, dj en showbizzexpert van RTL Boulevard Ronald Molendijk. Na onverbloemd zijn mening over vrouwen in de muziek te geven, maakte hij artiesten woedend, zo werd pijnlijk duidelijk. Zangeres Lakshmi is woest op Molendijk.

Molendijk, die al vaker wegens ongelukkige uitspraken de entertainmentkolommen haalt, liet zijn licht schijnen over het kleine aantal vrouwelijke artiesten in de Top 2000-lijst. „Vrouwen maken gewoon minder snel goede muziek”, zei hij aan de desk bij RTL Boulevard. „Er zijn ook minder vrouwen in de muziekbranche werkzaam. Dat is nou eenmaal hoe het is. Mannen zijn over het algemeen meer senang in een studioruimte. En je moet gewoon een hele lange adem te hebben om succesvol te zijn in de muziek.”

,,Rot en bedorven”

Dat liet bekend Nederland niet op zich zitten. Een storm van kritiek barstte los op sociale media. En nee, dat waren niet alleen boze reacties van vrouwen. „Ronald Molendijk is al jarenlang de verpersoonlijking van alles wat rot en bedorven is in de ’muziekindustrie’”, fulmineerde dichter Nico Dijkshoorn. ,,Eens kijken hoe lang deze lul met oogjes bij RTL vrouwen 40 jaar terug mag werpen in de tijd.”

Ook singer-songwriter Tim Knol voelde zich geroepen zijn digitale stem te laten horen: „Ronald Molendijk bij RTL Boulevard. Mijn Hemel. Waarom is deze man nog steeds op tv?” En schrijfster Saskia Nooit: „Ik ben echt in shock. Ronald Molendijk die niet weet dat we in 2018 leven. Word even wakker.”

Vooral zangeres en liedjesschrijfster Lakshmi, die bekend is van haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland en momenteel met haar theatervoorstelling Adem door Nederland toert, schreef een open brief aan Molendijk.

Ongelijke kansen

„Ik weet dat je als vrouw in de muziekindustrie harder moet werken om dezelfde plek te krijgen als een mannelijke artiest”, schrijft de Haarlemse zangeres onder andere. ,,Ik dacht dat het kwam door ongelijke kansen, vooroordelen, maatschappelijke verwachtingen. Maar gisteren heb je dat allemaal van de baan geveegd en was je conclusie: ’Vrouwen maken gewoon minder snel goede muziek, zijn niet zo kekkie in de studioruimte en hebben niet zo’n lange adem.’ Aha! Dus dát is de oorzaak. Als de meneer die wordt ingehuurd door RTL als muziekdeskundige en voormalig jurylid van Idols dat zegt, dan zal dat wel kloppen, zullen veel mensen denken.”

Gegriefd

Lakshmi is tot op het diepst van haar ziel gegriefd. „Waarom? Omdat ik nu in een tour zit van 77 shows, 18 uur per dag keihard werk om beter te worden op verschillende vlakken, om mijn business draaiende te houden. Als iemand met een piemel zegt dat iemand zonder piemel minderwaardig is, niet kan doen wat hij in potentie wel kan, niet de aanleg heeft om een succesvolle muzikante te zijn, dan zegt dat vervelende mannetje in mijn hoofd: ’Zie je wel, je zal nooit goed genoeg zijn. Dat vervelende mannetje is niet ontstaan door mijn gedachten, maar door mannen zoals jij. Zogenaamde ’gatekeepers’ van de industrie die met deze mentaliteit, deze kijk op de muziek, meisjes en vrouwen zo neerzetten.”

Tags

LakshmiRonald MolendijkRTL Boulevard

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie