Latifi gaat met startnummer 6 de Formule 1 in

Door:
20-01-2020

De Canadese coureur Nicholas Latifi debuteert komend seizoen in de Formule 1 met het nummer 6 op zijn Williams-bolide. De 24-jarige Canadees heeft voor dit nummer gekozen als eerbetoon aan Toronto, de stad waarin hij woont. “Toronto staat bekend als ‘The Six’, omdat de telefoonnummers van de mensen uit dit gebied beginnen met 416 of 647. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik heb daarom voor dit nummer gekozen.”

De Canadees reed de afgelopen jaren in de Formule 2. Latifi eindigde afgelopen jaar als tweede in het klassement van die ‘opstapklasse’ naar de Formule 1, achter Nyck de Vries. Terwijl de Nederlander bij gebrek aan uitzicht op een stoeltje in de Formule 1 koos voor een overstap naar de elektrische raceklasse Formule E, heeft Latifi met hulp van het nodige sponsorgeld een stoeltje bemachtigd bij Williams. Hij vormt in 2020 bij de Britse renstal een rijdersduo met George Russell.

Om iedereen te laten wennen aan zijn nummer, besloot Latifi op het hoofdkantoor van Williams overal zessen te plakken. Zo zijn de simulator en de stoelen van zijn engineers nu voorzien van een grote 6. “Ik voel me nu nog meer ‘thuis’ als ik hier weer kom”, zei Latifi.

De coureurs in de Formule 1 mogen allemaal hun eigen racenummer kiezen. Zo rijdt Max Verstappen met 33, wereldkampioen Lewis Hamilton heeft 44 op zijn Mercedes staan. Het nieuwe seizoen begint op zondag 15 maart in Australië.

 

BUZZS

 

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen