LeBron en Antetokounmpo voeren All Stars weer aan

Door:
24-01-2020

Voor het tweede jaar op rij zijn LeBron James en Giannis Antetokounmpo gekozen tot captains bij de jaarlijkse All Star-wedstrijd in de NBA. De 35-jarige Amerikaan, die van Los Angeles Lakers weer een titelkandidaat heeft gemaakt, is al voor het zestiende jaar op rij van de partij bij het duel tussen de beste spelers uit het oosten en het westen. Antetokounmpo, de Griekse vedette van Milwaukee Bucks, werd voor de vierde keer op rij gekozen. De All Stars treffen elkaar op 16 februari in Chicago.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

James was de speler met de meeste stemmen uit de westelijke divisie, Antetokounmpo in het oosten. De stemmen van de supporters telden voor 50 procent mee, die van de NBA-spelers en een media-panel beide voor 25 procent. James ontving bijna 6,3 miljoen stemmen van de fans, net iets meer dan Luka Doncic. De 20-jarige Sloveen beleeft dit jaar zijn grote doorbraak in de NBA bij Dallas Mavericks. Doncic kreeg ruim 6,1 miljoen stemmen, nog meer dan Antetokounmpo die het met 5,9 miljoen moest doen, maar daarmee wel de populairste speler uit het oosten was.

De All Star-wedstrijd is niet meer zoals gebruikelijk oost tegen west. De twee captains mogen op 6 februari uit de gekozen spelers hun eigen team (vijf man) samenstellen. Naast Doncic zijn Anthony Davis, Kawhi Leonard, James Harden, Joel Embiid, Pascal Siakam, Kemba Walker en Trae Young al zeker van deelname. Komende week worden nog de reserves bekendgemaakt.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD