Leeds United haalt foto Bin Laden uit beeld

Door:
25-06-2020

Het hoofd van Osama bin Laden is zaterdag niet meer zichtbaar als Leeds United in eigen stadion tegen Fulham speelt. De leiding van de thuisclub, uitkomend op het tweede niveau van Engeland, wil ook voorkomen dat er andere aanstootgevende beelden op televisie komen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De voetbalcompetities voor Engelse profclubs zijn hervat zonder publiek, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Fans mogen foto’s naar hun favoriete club sturen. Als supporters geluk hebben, dan zien ze zich op de tribune zitten als ze de wedstrijd op televisie volgen. Clubs voorkomen op die manier dat er tijdens de uitzending alleen maar lege stoeltjes zichtbaar zijn.

Opmerkelijke kijkers zagen onlangs tijdens een duel van Leeds United het hoofd van Osama bin Laden, de overleden voormalige leider van terreurgroep Al-Qaeda. Leeds United is niet de enige club die de ingestuurde foto’s niet goed heeft gescreend. Tijdens een Australische rugbywedstrijd van Penrith Panthers and Newcastle Knights. was al eens het hoofd van de Britse seriemoordenaar Harold Shipman te zien.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD