‘Lewis Hamilton wordt geridderd in 2021’

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton kan volgens The Sun volgend jaar door het leven gaan als Sir. De kersverse zevenvoudig wereldkampioen zou namelijk op het lijstje van de Honours Committee staan om in 2021 geridderd te worden.

Knielen voor de koningin

Er waren eerder al door vooraanstaande Britten en fans voorstellen gedaan om Hamilton te laten ridderen. Belastingtechnisch was in eerste instantie niet helemaal duidelijk of Hamilton, woonachtig in Monaco, daarvoor in aanmerking kon komen. Maar volgens de Britse tabloid heeft hij nu “zijn zaakjes op orde” en mag hij volgend jaar geknield voor koningin Elizabeth zijn ridderorde in ontvangst nemen.

‘Fantastisch einde’

“Dit is een eer die Lewis al zolang ontglipt is”, zegt een vriend van de Mercedes-coureur tegen The Sun. “Dit is voor hem een fantastisch einde van het meest geweldige seizoen ooit.”

Hamilton wordt na Jackie Stewart en Sterling Moss de derde Britse Formule 1-coureur die geridderd wordt. De 35-jarige coureur mag zich al wel lid in de Orde van het Britse Rijk (MBE) noemen. Die titel kreeg hij nadat hij in 2008 voor het eerst wereldkampioen werd.

BUZZE

Tags

FORMULE 1GERIDDERDLEWIS HAMILTON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck