Lionel Richie blaast We Are The World nieuw leven in

Door: DitjesDatjes
17-05-2020

In de jaren tachtig was Lionel Richie een van de gangmakers achter We Are The World. Met het lied werd geld ingezameld om de hongersnood in Afrika aan te pakken. Zondagavond komt er een nieuwe versie van de song. Lionel maakt die samen met vroegere kandidaten van American Idol.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

We Are The World was in 1985 de tegenhanger van Do They Know It’s Christmas, het lied waarmee Britse artiesten eind 1984 onder leiding van Bob Geldof en Midge Ure geld inzamelden voor Afrika.

Voor de nieuwe versie heeft Lionel Katy Perry en Luke Bryan gestrikt. Zij vormen samen met hem de jury van de talentenjachtshow. Verder doen oud-deelnemers Jordin Sparks, Lauren Alaina, Scotty McCreery en Fantasia mee. De huidige deelnemers aan American Idol mogen ook meezingen.

Bruce Springsteen

Het is de derde versie van We Are The World. Na 1985 werd er in 2010 een nieuwe gemaakt om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti.

Lionel Richie schreef We Are The World in 1985 samen met Michael Jackson. De opbrengst ging naar de organisatie United Support Of Artists For Africa (USA For Africa). Beide sterren waren natuurlijk in de clip van de wereldhit te zien, maar de meeste aandacht ging uit naar Bruce Springsteen, die mede door zijn bijdrage aan de song definitief doorbrak bij het grote publiek.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD