Liverpool bouwt in benefietduel op illuster aanvalsduo

Door:
23-01-2020

Samen bezorgden ze Liverpool in de jaren 80 met hun doelpunten heel wat grote prijzen. De aanvallers Kenny Dalglish en Ian Rush schoten de ‘Reds’ samen naar vijf landstitels en twee keer de winst van de Europa Cup 1. Eind maart wordt het duo weer even herenigd bij een benefietwedstrijd tussen ‘oude’ sterren van Liverpool en FC Barcelona.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dalglish (68) fungeert dan als coach van het Engelse sterrenteam, de tien jaar jongere Rush is zijn assistent. “Hun deelname voegt enorm veel ervaring en passie toe aan deze wedstrijd”, zegt directeur Matt Parish van de foundation van Liverpool, die geld ophaalt voor goede doelen.

De Schot en Welshman zullen zelf hun voetbalschoenen niet meer aantrekken. Ze kunnen een team samenstellen met oude sterren als Jerzy Dudek, Luis Garcia, Patrik Berger en Fernando Torres. Die Spaanse spits doet voor het eerst mee bij de ‘legends’ van Liverpool. Bij Barcelona hebben onder anderen Patrick Kluivert, Edgar Davids, Juliano Belletti en Javier Saviola hun deelname toegezegd. Het duel wordt op zondag 28 maart op Anfield gespeeld.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD