Lucille Werner afgeslacht bij 5 Uur Show: ‘Dit is schandalig’

Lucille Werner
Door: Eva Steins
10-11-2020

De normaal zo kalme 5 Uur Show, gehost door Brecht van Hulten, veranderde gister in een onverwacht bloedbad. Lucille Werner en Victor Vlam stonden lijnrecht tegen over elkaar in een verhitte strijd.

De reden voor de uitbarsting: Lucille’s politieke carrièreswitch. De voormalige Lingo-presentatrice was te gast in de 5 Uur Show om te vertellen dat zij als tiende op de kandidatenlijst van het CDA staat. Hiermee wordt zij zo goed als zeker een lid van de Tweede Kamer. Leuk voor Lucille, maar Victor denkt hier heel anders over…

Vuurwerk

Brecht vraagt Lucille naar haar mening rondom het mogelijke vuurwerkverbod. Volgens Lucille kan dit best ‘een jaartje’ afgeschaft worden. ,,Ik begrijp het wel dat we het dit jaar gewoon een keertje niet doen en dan zien we in de loop van volgend jaar wel weer verder. Je wil gewoon die zorg ontlasten.”

Een onbevredigend antwoord voor Amerika-kenner Victor Vlam, die zich publiekelijk afvraagt of Lucille zich wel genoeg verdiept heeft in maatschappelijke vraagstukken.

,,Maar je kunt toch wel gewoon je mening geven? Ik denk dat iedereen in Nederland een mening heeft over dit onderwerp. Het is dan gek dat een aanstaand Tweede Kamerlid – want je staat op plek tien – hier niet over na heeft gedacht,” briest hij.

Discussie

Er ontstaat een verhitte discussie tussen de twee. Lucille probeert Victor de overtuigen dat zij wél geschikt is als lid van de Tweede Kamer.

,,Ik denk dat je sowieso moet weten: je bent Tweede Kamerlid, maar vooral volksvertegenwoordiger. Dat is waarvoor je het doet: je wil het volk vertegenwoordigen. Ik heb in de loop der jaren heel wat ervaring opgedaan. Ik heb toch wel een aardig rugzakje bij me. Ik hoop daar nu in de Kamer iets mee te kunnen doen,” aldus Lucille.

Victor toont geen genade en brandt Lucille volledig af. ,,Ik vind het een heel onspecifiek antwoord. Volgens mij ben jij op die lijst gezet omdat je een bekende Nederlander bent en ze hopen dat je stemmen trekt,” sneert hij.

Het zit Victor enorm hoog en hij kan er niet over ophouden hoe ongeschikt hij Lucille vindt als Tweede Kamer-lid. Victor: ,,Ik vind het eigenlijk redelijk schandalig dat je daar letterlijk geen antwoord op kunt geven. En dan heb jij dus een plek op die lijst afgepakt van mensen die hem dus meer verdienen.” Au….

Bekijk hier een deel van de discussie:

Meer DenD