Lyon flirt met Martens

Door:
17-05-2019

BOEDAPEST – Een dag voor de finale van de Champions League tussen de voetbalsters van FC Barcelona en Olympique Lyon heeft de Franse krant L’Équipe opvallend nieuws. Volgens de krant wil Lyon zich in de zomer graag versterken met Lieke Martens, de Limburgse ster van Barcelona. Martens, in 2017 gekozen tot beste voetbalster van Europa én van de wereld, zou de Franse topclub van extra kwaliteit moeten voorzien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 26-jarige aanvalster is bezig aan haar tweede jaar bij Barcelona. In de aanloop naar het gewonnen EK in eigen land stapte Martens over van de Zweedse club Rosengard naar Barcelona. Met de Catalaanse club kan ze zaterdag in Boedapest de Champions League winnen. Barcelona moet dan wel afrekenen met recordkampioen Lyon, de afgelopen drie jaar winnaar van de Champions League.

Volgens L’Équipe heeft Martens een gelimiteerde afkoopsom van 3 miljoen euro in haar contract staan. Lyon zou dat voor vrouwen hoge bedrag niet willen betalen, maar mogelijk andere voetbalsters of wellicht zelfs mannen willen betrekken in de deal. Als het aantrekken van Martens niet haalbaar blijkt, zou Lyon de aandacht willen verleggen naar Nikita Parris van Manchester City.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD