Maguire volgt Young op als aanvoerder ManUnited

Hoewel hij pas een half jaar bij Manchester United speelt, mag Harry Maguire zich nu al de vaste aanvoerder van de Engelse recordkampioen noemen. De verdediger neemt de band over van Ashley Young, die overstapt naar de Italiaanse club Internazionale. Manchester United betaalde vorig jaar zomer ongeveer 90 miljoen euro om de 26-jarige Maguire over te nemen van Leicester City.

De Engelse international werd daarmee de duurste verdediger ter wereld. Hij nam dat record over van Virgil van Dijk, voor wie Liverpool zo’n 85 miljoen euro betaalde. Maguire kon in zijn eerste maanden bij de ‘Mancunians’ nog niet zoveel indruk maken als Van Dijk bij de ‘Reds’. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer staat in de Premier League op de vijfde plaats, met al 27 punten achterstand op Liverpool. Zondag treffen beide clubs elkaar op Anfield.

ManUnited is de enige ploeg die Liverpool dit seizoen punten afhandig wist te maken in de Engelse competitie. In oktober werd het 1-1 op Old Trafford. Marcus Rashford, de aanvaller die toen scoorde voor de thuisclub, kampt nu met een rugblessure. Onduidelijk is of de nummer 10 van United kan meedoen tegen Liverpool.

 

BUZZS