Manchester City heeft 40 miljoen over voor Aké

Door:
21-07-2020

Nathan Aké staat voor een toptransfer in de Premier League. Volgens Engelse media, waaronder The Guardian, is Manchester City bereid om 35 miljoen pond (omgerekend bijna 40 miljoen euro) te betalen om de 25-jarige verdediger over te nemen van Bournemouth. Die club staat op het punt om te degraderen uit de Premier League.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bournemouth heeft alleen nog een theoretische kans om te ontsnappen aan degradatie. Met nog één wedstrijd te gaan, staat de ploeg van manager Eddie Howe drie punten achter op Watford dat nog twee keer in actie komt. Bournemouth sluit het seizoen zondag af met een uitwedstrijd tegen Everton.

Aké miste de laatste wedstrijden vanwege een liesblessure. De dertienvoudig international van Oranje is al jaren een betrouwbare kracht achterin bij Bournemouth. Aké, die eerder onder contract stond bij Chelsea, ligt nog tot medio 2022 vast bij Bournemouth. Volgens The Guardian beseft de clubleiding echter dat de verdediger niet te behouden is. Pep Guardiola, de manager van City, ziet Aké als een welkome versterking van zijn defensie.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD