Marnix: ‘Mijn vader wilde mij al eerder opgeven voor BZV’

Marnix was afgelopen seizoen van Boer zoekt Vrouw de meest spraakmakende boer. Zonder hem was het seizoen maar saai geweest. Toch was de kans aanwezig dat hij al veel eerder in Boer zoekt Vrouw zat. Marnix en zijn vader, Gerrie Knetemann, hebben namelijk al jaren geleden met elkaar gepraat over deelnemen aan het programma.

Hopeloos

Op Radio 2 praatte boer Marnix met Gijs Staverman. Daar zegt hij: ,,Mijn vader en ik hebben er over zitten geinen, eigenlijk al toen de eerste editie er was. Mijn vader zei: ik ga je opgeven. Anders wordt het hopeloos bij je.” Gerrie, die vlak voor de eerste aflevering van het eerste seizoen overleed, en zijn zoon waren dus fans van het eerste uur.

Hoewel Marnix wel een aantal keer een relatie heeft gehad, heeft hij nooit ‘de ware’ gevonden. En een beetje hopeloos leek het in de afleveringen van Boer zoekt Vrouw ook wel. Hij vond namelijk geen een vrouw écht leuk, en leek vooral met zichzelf in de knoop te zitten.

Vriendin

Gelukkig is het toch nog goed gekomen met de paardenfokker. Hij heeft namelijk een relatie. Niet met een briefschrijfster, maar wél met iemand die hij al twintig jaar kent. Emmie zit net zoals Marnix in de ‘paardenwereld’. In de aflevering die afgelopen zondag werd uitgezonden waren de twee stapelverliefd te zien. Een aantal kijkers vragen zich af of Marnix  wel eerlijk is geweest, en pas met Emmie is gaan daten na de opnames van BZV. ,,Wij zijn voor het eerst pas bij elkaar gekomen toen de citytrip voorbij was”, legt Marnix aan Staverman uit.