Martien erkent drankprobleem: ‘Ik ben gestopt met drinken’

Martien uitgewijnd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel veel kijkers van Chateau Meiland het misschien al hadden verwacht, onthult Maxime in haar biografie dat Martien een drankprobleem heeft. Martien ontkende het eerst, maar na veel gesprekken met zijn gezin is er bij hem een knop omgegaan. ,,Sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken.”

Maxime onthult in haar biografie dat haar vader ‘heel veel’ drinkt. In 2021 verbleven de Meilandjes voor opnames in Zweden, waar zijn drankgebruik voor het eerst werd besproken. ,,Toen hebben wij het er wel over gehad en hebben Montana en ik voor het eerst heel erg gehuild tegenover hem”, aldus Maxime. ,,Daardoor lieten we hem merken hoe erg wij daarmee zitten. Hij moet dan ook wel huilen, maar dan zegt hij uiteindelijk toch nog: ‘Ik weet wel dat ik te veel drink, maar mijn vader dronk sterke drank, dus op zich valt het bij mij nog wel mee.’ Dat is altijd zijn excuus.”

‘Gestopt met drinken’

Hoewel Martien eerst zegt dat het allemaal wel meevalt, erkent hij later toch dat hij een probleem heeft. ,,Sinds 1 januari ben ik gespot met drinken”, onthult hij in gesprek met weekblad Story. ,,Ik heb de hele maand januari niet gedronken.”

‘Veel energieker’

Even geen wijnen, wijnen, wijnen meer voor Martien. Toch zien we hem soms nog met een wijntje in zijn handen staan. Dat klopt, geeft Martien toe. ,,Ik drink alleen nog op speciale aangelegenheden, zoals op de boekpresentatie van Maxime. In het weekend drink ik in principe ook niet”, legt hij uit. ,,Sinds ik niet meer drink, lig ik soms al om half negen in bed. Ik hoop dat de rest van mijn leven vol te houden. Ik voel me veel energieker, dat kan ik goed gebruiken.”

Tags

MARTIEN MEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck