Martine Bijl is er nog steeds niet bovenop

2596

De zorgen om Martine Bijl zijn niet voorbij, de Heel Holland Bakt-presentatrice die drie jaar geleden door een hersenbloeding getroffen werd, kan haar oude leven voorlopig nog niet oppakken.

Langzaam

Enkele weken geleden zou Martine, volgens Story, opnieuw opgenomen zijn in het Tergooi-ziekenhuis in Blaricum, waar ze nu nog steeds zou zijn. Hoewel het fysiek stukken beter gaat, valt het psychisch flink tegen.

Haar management reageerde in de media als volgt op de opname:,,We zien het als onderdeel van de revalidatie. Er zijn periodes waarin het met Martine goed gaat. Als er dan toch een terugslag komt wordt onderzocht wat er aan de medicamenten gewijzigd moet worden. Het proces van herstel is lang en verloopt heel langzaam”, vertelt een woordvoerder van Stage Management aan Story.

,,Martine’s leven staat nu dus volledig in het teken van herstel. Zo lang er geen uitzicht is op het einde daarvan, kan er met geen enkele zekerheid iets gezegd worden over haar terugkeer op televisie.”

Steun van echtgenoot

Fysiek gaat het in ieder geval de betere kant op. Ze rijdt auto, kan traplopen en deed de dagelijkse boodschappen. Ze schijnt ook aan een boek te werken. De 70-jarige Martine krijgt in dit proces veel steun van haar echtgenoot Berend Boudewijn. Hij wijkt thuis niet van haar zijde en bezoekt haar, als ze weer wordt opgenomen, elke dag in het ziekenhuis.